Bezoek Herinneringscentrum Westerbork

Op maandag 12 maart zijn we naar Westerbork geweest. Eerst vertelde een meneer een verhaal over het kamp en daarna kregen we een film te zien. De film ging over een Joodse mevrouw die de oorlog had overleefd. Ze vertelde over haar ervaringen in het kamp.
Na het filmpje gingen we met een speurtocht door het museum. We moesten de antwoorden op de vragen in het museum opzoeken.
Na de pauze liepen we via het Melkwegpad naar het kamp zelf. De gids vertelde allerlei dingen over het kamp. Zoals de 102.000 steentjes, met een ster of een vlammetje er op. De ster betekent een Joods slachtoffer en een vlammetje staat voor een Roma of Sinti slachtoffer. Ook waren er lege steentjes, die waren voor de verzetsstrijders. Er stonden 2 wagons. Vanuit 1 wagon hoorde je een stem alle namen van de weggevoerde mensen op noemen. Ook gingen we kijken bij het monument van de treinrails. We kregen een uitleg over de betekenis van het monument. Het was een leerzame en indrukwekkende dag!
Geschreven door Danielle en Mieke