Museumbezoek groep 7/8

Donderdag 24 november zijn de leerlingen van groep 7&8 naar het Drents Museum en het Drents Archief in Assen geweest. Na een busreisje, kwamen we aan op de plek van bestemming. We zijn begonnen in het Drents Museum, waar we plaats mochten nemen op een hele grote bank. We voelden ons net poppen in een poppenhuis!

We mochten een kijkje nemen in het huis van meneer en mevrouw van Lier, en het was bijzonder om te zien hoe zij leefden 250 jaar geleden. Mevrouw van Lier had geen personeel, dus een aantal leerlingen kreeg een taakje om te helpen, erg leuk! De kinderen werden verdeeld in groepjes, en ze kregen een voorwerp van deze tijd mee. Ze moesten zoeken naar hetzelfde voorwerp, maar dan uit de tijd van toen! Op die manier zijn we door het hele huis gekomen, wat heel bijzonder was! We waren zeer onder de indruk, zowel van het huis als van mevrouw van Lier!

Daarna zijn we naar het Drents Archief geweest, waar we in de kelders van het archief terecht kwamen, spannend! De leerlingen kregen een bijzondere opdracht: Operatie Sigismund! Aan de hand van verschillende opdrachten, waarbij zij verschillende bronnen uit het archief van Sigismund onderzochten, moesten ze erachter zien te komen waar het zegel verstopt was. Iedereen was fanatiek en uiteindelijk, toen de code werd gekraakt, was het zoeken geblazen! Mellanie heeft het zegel gevonden!

We kunnen met elkaar terugkijken op een geslaagde ochtend!

6 5 4 3 2 Museumbezoek groep 7 en 8